Izzivi

NASA Tournament Lab in Freelancer sta združila moči za pomoč pri množicanju rešitev nabolj kompleksnih težav, s katerimi so se soočali astronavti na najsodobnejših raziskovanjih vesolja. Začevši leta 2015 je to partnerstvo že izrodilo rešitve od 3D orodij za robotske astronavte do smartwatch mobilnih aplikacije, ki se uporabljajo za beleženje časa in pomembne posodobitve postaje.

V najnovejšem setu izzivov bomo oblikovali robotsko roko za Astrobee, naslednjo generacijo prosto letečih robotov na Mednarodni vesoljski postaji. Udeležite se še danes in pomagajte NASA-i premakniti meje človeške domišljije in inovacije.

NASA Robot Arm Illustration
NASA Challenge Phases Illustration

Faze

Robotska roka

Izdelaj načrte za izdelavo robotske roke. Udeležence bomo izbrali na podlagi primernosti za nalogo glede na anketo in nato najeli za izdelavo načrtov za roko.

Izdelava robotske roke

Ko bodo načrti končani, bomo objavili natečaje z izzivi. Freelancerke in freelancerji lahko potem tekmujejo za najboljši dizajn za vsak posamezni del, ki je potreben za izdelavo roke.

Mediji

Izvejte več o prosto letečih robotih, kot sta SPHERES in Robonaut ter njuno vlogo v raziskovanju vesolja na Mednarodni vesoljski postaji in zunaj nje. Več posnetkov bo dodanih po dokončanju izzivov, zato pridite kmalu spet pogledati!

Technical Drawing of the NASA Astrobee

Astrobee Serije izzivov

NASA oblikuje naslednjo generacijo robotske asistence za podporo astronavtom na Mednarodni vesoljski postaji (ISS). Asistenca bo letela po notranjosti ISS-a, na gredi stenskega držala ("Handrail") in usmerjala kamero po navodilih. NASA je že oblikovala prosto leteči del pod imenom Astrobee in se zanaša na freelancer skupnost za odlične rešitve za pritrdilno in orientacijsko roko.

V naslednjih nekaj messecih bo dodeljeno ~$25,000 nagrad, razdeljeno na več kot ducat natečajev, z individualnim razponom nagrade od $250 do $5000. Vsaka naloga išče rešitev določenega (včasih sovpadajočih) dela pritrdilne roke. Vsak natečaj je definiran kot zasebno rešljiv, kljub temu pa lahko izberete sodelovanje v poljubnem številu natečajev. Zmagovalne rešitve so lahko vgrajene v obliko robotske roke in uporabljane z Astrobee še dolga leta.

Če se želite tekmovati v katerem od Astrobee izzivov, morate najprej dokončati to registracijska raziskava. Vzelo naj bi Vam ne več kot 20 minut. Po dokončanju lahko odklenete vse izzive (registrati se je treba samo enkrat). Dokončanje raziskovalnega vprašalnika Vas tudi vključi v žreb za NASA Tournament Lab nalepko, ki je že letela v vesolju!

Technical Drawing of the NASA Astrobee

14 Astrobee Izzivi za dokončanje

2 aktivna, 3 prihajajoči

En korak Vas deli od odklepanja NASA-ine serije Astrobee izzivov. Odgovoriti morate na registracijski vprašalnik, preden si lahko ogledate podrobnosti natečaja. Vzelo naj bi Vam ne več kot 20 minut. Zgrabit priložnost za osvojitev NASA Tournament Lab nalepke, ki je plovila na Mednarodni vesoljski postaji samo z dokončanjem registracijskega vprašalnika.

Application Challenges

Zaključeno
Posodobitve v živo in beleženje časa je izrednega pomena na krovu mednarodne vesoljske postaje. Naši freelancerji so razvili koncepte za pametne ure in aplikacije, s katerimi si astronavti pomagajo pri nenehnem delu na mednarodni vesoljski postaji.

Robonaut izzivi

Zaključeno
To je Robonaut R2, humanoidni robot, ki opravlja najbolj nevarne naloge v vesolju. Za te izzive so freelancerji ustvarili 3D-modele orodij, ki jih R2 uporablja pri zagotavljanju varnosti astronavtov na mednarodni vesoljski postaji.
Technical Drawing of Robonaut

Robotic Arm Architecture

Zaključeno
V predkursor izzivu je NASA izbrala 30 freelancerjev za predlog načrtov za Astrobee robotsko roko. Te predloge obveščajo o oblikovanju natečajev, ki so odprti zdaj in poleti.

Izzivi iz oblikovanja znamke

Zaključeno
V podjetju NASA je več iniciativ in programov, s katerimi izboljšujemo raziskovanje vesolja in življenja vseh sodelujočih. Za pomoč pri izpolnjevanju teh ciljev so naši freelancerji izboljšali videz logotipov, nagrad in transparentov, ki jih uporablja NASA.
Technical Drawing of the NASA Astrobee

Objavi natečaj, kot to dela Nasa

Objavi natečaj

Objava natečaja je enostavna. Napišite svojo idejo, nastavite proračun in kliknite objavi - tako enostavno je!

Prejmi na tone vnosov

Naše freelancerke in freelancerji bodo poslali ogromno število vnosov, tako da lahko izbiraš med različnimi možnostmi.

Izberi zmagovalko ali zmagovalca

Oceni vnose, podaj feedback in potem izberi zmagovalni vnos, ki ti je bil najbolj všeč.

Objava natečaja