Izzivi

NASA Tournament Lab in Freelancer sta združila moči za pomoč pri množicanju rešitev nabolj kompleksnih težav, s katerimi so se soočali astronavti na najsodobnejših raziskovanjih vesolja. Začevši leta 2015 je to partnerstvo že izrodilo rešitve od 3D orodij za robotske astronavte do smartwatch mobilnih aplikacije, ki se uporabljajo za beleženje časa in pomembne posodobitve postaje.

V najnovejšem setu izzivov bomo oblikovali robotsko roko za Astrobee, naslednjo generacijo prosto letečih robotov na Mednarodni vesoljski postaji. Udeležite se še danes in pomagajte NASA-i premakniti meje človeške domišljije in inovacije.

NASA Robot Arm Illustration
NASA Challenge Phases Illustration

Faze

Robotska roka

Izdelaj načrte za izdelavo robotske roke. Udeležence bomo izbrali na podlagi primernosti za nalogo glede na anketo in nato najeli za izdelavo načrtov za roko.

Izdelava robotske roke

Ko bodo načrti končani, bomo objavili natečaje z izzivi. Freelancerke in freelancerji lahko potem tekmujejo za najboljši dizajn za vsak posamezni del, ki je potreben za izdelavo roke.

Mediji

Izvejte več o prosto letečih robotih, kot sta SPHERES in Robonaut ter njuno vlogo v raziskovanju vesolja na Mednarodni vesoljski postaji in zunaj nje. Več posnetkov bo dodanih po dokončanju izzivov, zato pridite kmalu spet pogledati!

Technical Drawing of the NASA Astrobee

Astrobee Serije izzivov

NASA is designing a next generation robotic assistant to support astronauts on the International Space Station (ISS). The assistant will fly around inside the ISS, perch on a wall-mounted handhold ("Handrail"), and orient a camera, as directed. NASA has already designed the free flyer part, called Astrobee, and is looking to the freelancer community for great solutions for an attachment and orientation arm.

Over the next several months, ~$25,000 will be awarded, spread over more than a dozen contests, with individual prizes ranging from $250 to $5000. Each will ask for solutions to a particular (sometimes overlapping) piece of the attachment arm. Each contest has been defined to be solvable on its own, but you may choose to compete in as many contests as you wish. Winning solutions may be incorporated into the robotic arm design and used with Astrobee for years to come.

Če se želite tekmovati v katerem od Astrobee izzivov, morate najprej dokončati to registracijska raziskava. Vzelo naj bi Vam ne več kot 20 minut. Po dokončanju lahko odklenete vse izzive (registrati se je treba samo enkrat). Dokončanje raziskovalnega vprašalnika Vas tudi vključi v žreb za NASA Tournament Lab nalepko, ki je že letela v vesolju!

Technical Drawing of the NASA Astrobee

14 Astrobee Izzivi za dokončanje

4 aktivnih, 10 prihajajočih

En korak Vas deli od odklepanja NASA-ine serije Astrobee izzivov. Odgovoriti morate na registracijski vprašalnik, preden si lahko ogledate podrobnosti natečaja. Vzelo naj bi Vam ne več kot 20 minut. Zgrabit priložnost za osvojitev NASA Tournament Lab nalepke, ki je plovila na Mednarodni vesoljski postaji samo z dokončanjem registracijskega vprašalnika.

Application Challenges

Zaključeno
Posodobitve v živo in beleženje časa je izrednega pomena na krovu mednarodne vesoljske postaje. Naši freelancerji so razvili koncepte za pametne ure in aplikacije, s katerimi si astronavti pomagajo pri nenehnem delu na mednarodni vesoljski postaji.

Robonaut izzivi

Zaključeno
To je Robonaut R2, humanoidni robot, ki opravlja najbolj nevarne naloge v vesolju. Za te izzive so freelancerji ustvarili 3D-modele orodij, ki jih R2 uporablja pri zagotavljanju varnosti astronavtov na mednarodni vesoljski postaji.
Technical Drawing of Robonaut

Robotic Arm Architecture

Zaključeno
In a pre-cursor challenge, NASA selected 30 freelancers to suggest plans for Astrobee's robotic arm. These submissions informed the design of the contests that are open now and over the summer.

Izzivi iz oblikovanja znamke

Zaključeno
V podjetju NASA je več iniciativ in programov, s katerimi izboljšujemo raziskovanje vesolja in življenja vseh sodelujočih. Za pomoč pri izpolnjevanju teh ciljev so naši freelancerji izboljšali videz logotipov, nagrad in transparentov, ki jih uporablja NASA.
Technical Drawing of the NASA Astrobee

Objavi natečaj, kot to dela Nasa

Objavi natečaj

Objava natečaja je enostavna. Napišite svojo idejo, nastavite proračun in kliknite objavi - tako enostavno je!

Prejmi na tone vnosov

Naše freelancerke in freelancerji bodo poslali ogromno število vnosov, tako da lahko izbiraš med različnimi možnostmi.

Izberi zmagovalko ali zmagovalca

Oceni vnose, podaj feedback in potem izberi zmagovalni vnos, ki ti je bil najbolj všeč.

Objava natečaja